Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 с.л. пресни кълнове по избор
• 1 по-малка маруля
• 1 морков
• 2-3 стръка пресен чесън
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. мед
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме листата на марулята и ги накъсваме на парченца. Прибавяме моркова, настърганна едро ренде, и чесъна, нарязан на кръгчета. Също така прибавяме измитите и отцедени кълнове.
Заливаме с млякото, разбито с меда и сол на вкус. Разбъркваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...