Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гулия
• 100 г майонеза
• 1 малка главичка лук
• 1 ябълка
• оцет, захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме гулиите и ябълката и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме ситно нарязания лук и разредената с оцета майонеза.
Подправяме със захар, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме съвсем леко и поднасяме.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...