Продукти:
• 2 кутии руска салата
• 2 пакетчета желатин
• 10 с.л. майонеза
• 8-10 с.л. бяло сухо вино
• 4 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина във виното за около 10 минути, за да набъбне. После го разтваряме на водна баня, без да завира. Добавяме малко вода.
В дълбок съд смесваме салатата, майонезата и млякото. Изсипваме желатина и разбъркваме. Разстиламе върху намаслена малка тортена форма. Прибираме в хладилника за 4-5 часа.
Режем на триъгълничета и сервираме върху листа от зелена салата. По желание шприцоваме майонеза отгоре.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...