Продукти:
• 150 г сварен фасул
• 1 малка опаковка трапезна майонеза
• маслини
• сурова туршия
• магданоз
Начин на приготвяне:
Сваряваме фасула в подсолена вода и още топъл го пасираме. Объркваме го с готовата майонеза.
Оставяме майонезата с разбъркания в нея фасул да престои 1-2 часа и тогава я гарнираме в салатено плато със сурова туршия, маслинки и клонки магданоз.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...