Продукти:
• 500 г майонеза
• 100 г гъби
• 2 кисели краставички
• парче бяло цвекло
• 1 картоф
• 1 морков
• сол, магданоз
• маслини
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите в подсолена вода и ги нарязваме на ивички, а краставичките нарязваме на кубчета.
Сваряваме и нарязваме на дребно цвеклото, картофа и моркова. Посоляваме и прибавяме към гъбите и краставичките.
Разбъркваме всичко с половината от майонезата и разстиламе в широка чиния. Покриваме с останалата майонеза и украсяваме с маслини и клончета магданоз.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...