Кулинарни рецепти » Полска салата с червено цвекло

 Полска салата с червено цвекло

Продукти:

• 1 глава червено цвекло
• 3 картофа
• 2-3 кисели краставички
• 2 сварени яйца

За соса:

• майонеза
• 1-2 скилидки чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода. Яйцата - също.

В голяма купа настъргваме на едро ренде червеното цвекло, киселите краставички, сварените картофи и яйцата.

Подготвяме соса от майонеза, чесън и сол. Заливаме салатата и разбъркваме хубаво.

Поднасяме като самостоятелна салата и като гарнитура към печено месо и риба.

Автор: Надежда Станулова

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало