Продукти:
• 1 пиле
• 200 г ябълки
• 100 г портокали
• 100 г банани
• 200 г майонеза
• 50 г лимонов сок
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода, обезкостяваме и го нарязваме на кубчета.
Обелваме плодовете и също ги нарязваме на кубчета.
Слагаме в купа месото и плодовете, прибавяме майонезата, подправена с горчицата, лимоновия сок и черен пипер на вкус.
Разбъркваме и прехвърляме салатата в широка чиния за сервиране. Украсяваме с парченца плодове.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...