Продукти:
• 1 зелена салата /или маруля/
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. сметана
• 3 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме листата на зелената салата, измиваме ги добре, нарязваме ги на ивички и ги заливаме със сметаната, която разбили заедно с олиото, половината от сварените яйца, нарязани на ситно, ситно нарязан магданоз и сол на вкус.
Разбъркваме добре и изсипваме салатата в чиния за сервиране. Отгоре украсяваме с останалите яйца, нарязани на кръгчета или резенчета, и с магданозени клончета.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...