Кулинарни рецепти » Ябълково-чеснова салата

 Ябълково-чеснова салата

Продукти:

• 1 главичка чесън
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. орехово олио
• 3-4 по-кисели ябълки
• 3 с.л. трапезна майонеза
• 2 ч.л. дижонска горчица
• прясно смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистените ябълки нарязваме с кората на тънки ивички.

Бланшираме гъбите 3-4 мин в кипяща подсолена вода. Изсипваме ги върху ябълките.

Счукваме чесъна с малко сол, объркваме го с горчицата, наливаме оцета и зехтина, посоляваме със сол и черен пипер. Заливаме салатата и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало