Продукти:
• 5-6 твърдо сварени яйца
• 5-6 варени картофа
• 4-6 кисели краставички
• 1 глава лук
• 250 г майонеза
• лимонов сок или оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сварените и охладени картофи на малки кубчета. В паничка наливаме малко оцет, посоляваме, слагаме нарязания на ситно лук и кубчетата картофи. Заливаме с малко гореща вода, разбъркваме и след това отцеждаме течността.
Нарязваме краставичките на малки парченца и ги добавяме към горната смес. Сипваме майонезата, разбъркваме и прехвърляме салатата в чиния за сервиране. Отгоре подреждаме нарязаните яйца и подправяме с черен пипер.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...