Кулинарни рецепти » Зелен фасул с майонеза

 Зелен фасул с майонеза

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г зелен фасул
• 1 малка опаковка майонеза
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула на парченца и го пускаме във вряща подсолена вода. Варим, докато омекне и отцеждаме много добре.

Смесваме майонезата с горчицата и лимоновия сок. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме много добре. Сипваме сместа в голяма чиния за сервиране и наоколо подреждаме сварения фасул.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало