Продукти:
• 2 стръка праз
• 2 кофички отцедено кисело мляко
• 1-2 с.л. мед
• 1 к.ч. счукани орехи
• 8-10 маслини
• 1 с.л. балсамов оцет
• 3 с.л. зехтин
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме праза и го нарязваме на тънки ивички с дължина 4-5 см. Посоляваме и разстиламе половината в широка чиния за сервиране.
Изсипваме отгоре киселото мляко, размесено с меда. Разстиламе останалия праз и заливаме с дресинг, приготвен от орехите, зехтина и оцета.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...