Продукти:
• 2-3 връзки репички
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. олио
• 8-10 маслини
• ситно нарязан магданоз
• пудра захар, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме киселото мляко с пасираните жълтъци, олиото, оцета, солта и 1 щипка пудра захар.
Нарязваме репичките на филийки в салатиерата. Отгоре покриваме с нарязаните на тънки ивички сварени белтъци.
Заливаме салатата с млечната смес и поръсваме с магданоз. Украсяваме с маслини.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...