Кулинарни рецепти » Салата от червено цвекло

 Салата от червено цвекло
/Швеция/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г стерилизирано червено цвекло
• 1 кисела краставичка
• 1 ябълка
• 1 кофичка заквасена сметана
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отцеждаме стерилизираното цвекло и го нарязваме на парченца.

Обелваме ябълката и я нарязваме на кубчета. Прибавяме нарязаната краставичка и цвеклото, подправяме на вкус със сол и черен пипер и разбъркваме.

Разпределяме салатата в чиниите за сервиране и заливаме с разбитата сметана. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало