Продукти: (за 4 порции)
• 2 зелени салати
• 3 яйца
• 1 връзка репички
• 1/2 ч. л. горчица
• 4-5 с. л. зехтин (олио)
• 1 с. л. оцет
• 2 к. ч. кисело мляко
• половин връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Измитата, почистена и накъсана на едро салата разбъркваме с дребно нарязания магданоз и подправяме със салатна заливка от оцета, зехтина, горчицата и солта.
Прехвърляме в салатна чиния и заливаме с разбитото кисело мляко. Украсяваме с настърганите на дребно ренде яйца, украсяваме с нарязаните репички и клонки магданоз.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...