Продукти: (за 4 порции)
• 250 г пилешка кайма
• 100 г брашно
• 1 щипка сол
• 2 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 2 с.л. вода
• 25 г краве масло
• 1 скилидка чесън
• 1 по-голям морков
• 250 г праз /бялата част/
• 125 г гъби
• 175 г кисело мляко
• 1 с.л. нишесте
• 50 г мек кашкавал
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и солта и правим “кладенче”. Сипваме вътре водата, млякото и леко разбитите със солта яйца. Замесваме тесто.
Загряваме олиото, прибавяме нарязания на ситно чесън, наситнения праз и нарязания на малки кубчета морков. Пържим малко и прибавяме пилешката кайма. Продължаваме да готвим още 5 мин. Добавяме наситнените гъби, пържим още 5 мин и подправяме с черен пипер. Разбъркваме нишестето и 4 с.л. кисело мляко и сипваме в плънката. Варим на умерен котлон 3-4 мин.
В намаслен тиган печем палачинките една по една само от едната страна. Слагаме от плънката върху изпечената страна и ги завиваме на стегнати рула. Редим палачинките в намаслена. Намазваме ги отгоре с останалото кисело мляко и наръсваме с настъргания кашкавал. Печем 30 мин на 200°.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...