Кулинарни рецепти » Палачинки с пилешка плънка

 Палачинки с пилешка плънка

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г пилешка кайма
• 100 г брашно
• 1 щипка сол
• 2 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 2 с.л. вода
• 25 г краве масло
• 1 скилидка чесън
• 1 по-голям морков
• 250 г праз /бялата част/
• 125 г гъби
• 175 г кисело мляко
• 1 с.л. нишесте
• 50 г мек кашкавал
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното и солта и правим “кладенче”. Сипваме вътре водата, млякото и леко разбитите със солта яйца. Замесваме тесто.

Загряваме олиото, прибавяме нарязания на ситно чесън, наситнения праз и нарязания на малки кубчета морков. Пържим малко и прибавяме пилешката кайма. Продължаваме да готвим още 5 мин. Добавяме наситнените гъби, пържим още 5 мин и подправяме с черен пипер. Разбъркваме нишестето и 4 с.л. кисело мляко и сипваме в плънката. Варим на умерен котлон 3-4 мин.

В намаслен тиган печем палачинките една по една само от едната страна. Слагаме от плънката върху изпечената страна и ги завиваме на стегнати рула. Редим палачинките в намаслена. Намазваме ги отгоре с останалото кисело мляко и наръсваме с настъргания кашкавал. Печем 30 мин на 200°.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало