Кулинарни рецепти » Селски бохчи

 Селски бохчи

Продукти: (за 6 порции)

• 6 дълги пера зелен лук
• 2 яйца
• 175 г брашно
• 250 мл вода или прясно мляко
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. мед, щипка сол
• 250 г сварен, топъл и подправен по вкус ориз за плънката

Начин на приготвяне:

В купа разбиваме яйцата с водата /млякото/. Посоляваме. Прибавяме брашното на части и бием с миксер, за да получим гладка каша. Добавяме олиото и меда.

Сгорещяваме сача. Намазваме го с олио и изсипваме в него 2 с.л. от тестото, така че да покрием равномерно дъното. Държим на огъня 30-40 сек, докато сместа хване коричка. Обръщаме катмата със шпатула и печем от другата страна около 10 сек.

Редим катмите една върху друга в затоплен съд. Пълним всяка от тях с оризова плънка, прибираме нагоре краищата и завързваме с перо зелен лук, което предварително сме бланшишрали във вряща подсолена вода за 1 мин и сме го разполовили. Сервираме бохчите топли.

Оризът може да бъде заменен от същия грамаж пълнеж от пържени бъркани яйца или задушен спанак със сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало