Кулинарни рецепти » Селски бохчи

 Селски бохчи

Продукти: (за 6 порции)

• 6 дълги пера зелен лук
• 2 яйца
• 175 г брашно
• 250 мл вода или прясно мляко
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. мед, щипка сол
• 250 г сварен, топъл и подправен по вкус ориз за плънката

Начин на приготвяне:

В купа разбиваме яйцата с водата /млякото/. Посоляваме. Прибавяме брашното на части и бием с миксер, за да получим гладка каша. Добавяме олиото и меда.

Сгорещяваме сача. Намазваме го с олио и изсипваме в него 2 с.л. от тестото, така че да покрием равномерно дъното. Държим на огъня 30-40 сек, докато сместа хване коричка. Обръщаме катмата със шпатула и печем от другата страна около 10 сек.

Редим катмите една върху друга в затоплен съд. Пълним всяка от тях с оризова плънка, прибираме нагоре краищата и завързваме с перо зелен лук, което предварително сме бланшишрали във вряща подсолена вода за 1 мин и сме го разполовили. Сервираме бохчите топли.

Оризът може да бъде заменен от същия грамаж пълнеж от пържени бъркани яйца или задушен спанак със сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало