Продукти:
• 2 ч.ч. пюре от сварена тиква
• 5 с.л. брашно
• 1 бакпулвер
• 2 яйца
• 2 с.л. прясно мляко
• 3 с.л. пудра захар
• 1 щипка канела
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме тиквеното пюре с брашното, пресято с бакпулвера, млякото, яйцата, черен пипер и сол на вкус. Бъркаме, докато получим гладко тесто.
После гребваме от тестото и пържим палачинки в намаслен сач или тиган. Поръсваме готовите палачинки с канела и пудра захар и поднасяме веднага.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...