Продукти: (за 4 порции)
• 250 г калмари
• 4 с.л. краве масло
• 2 глави лук
• 1 парче прясно или кисело зеле
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 кисели краставички
• 4 палачинки
Начин на приготвяне:
Изчистваме калмарите, сваряваме ги в подсолена вода, нарязваме ги на тънки ивички и ги запържваме в мазнината заедно с нарязания на ситно лук, нарязаното на ивички зеле и ситно нарязания магданоз.
Оставяме сместа да изстине, след което я смесваме с нарязаните на кубчета и отцедени кисели краставички. Разпределяме плънката върху палачинките и ги навиваме на руло.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...