Продукти:
• 75 г брашно
• 50 г нишесте
• 5 яйца
• 1 щипка сол
• 75 г кристална захар
• 420 мл прясно мляко
• 2 с.л. олио
• 50 г краве масло
• 1 ч.л. ванилена захар
• настъргана кора на 1 лимон
• 300 г пълномаслена извара
• 50 г стафиди
• 1 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
В дълбок съд смесваме брашното, нишестето, 1 яйце, 1 щипка сол, 1 ч.л. захар, 50 мл вода и 300 мл мляко. Оставяме сместа за 30 минути и след това изпържваме 8 палачинки.
Отделяме белтъците от жълтъците на 2 яйца. Разбиваме на пяна жълтъците с маслото, 50 г захар, ванилената захар, сол и лимонената кора. Прибавяме към сместа първо изварата и стафидите, а след това разбитите на сняг белтъци.
С получения крем намазваме палачинките, загъваме ги на рула и ги слагаме в намаслена форма за печене. Останалите яйца и мляко разбиваме с 20 г захар и заливаме палачинките.
Печем 35 минути при 200 градуса. Поръсваме с пудрата захар и ги сервираме топли.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...