Продукти:
• 4 домата
• 750 мл прясно мляко
• 1 яйце
• брашно
• сол
• олио
• магданоз
• сирене
Начин на приготвяне:
Нарязваме на половинки доматите и ги пущаме във вряща вода. Попарваме 1-2 мин, изваждаме ги и претриваме през цедка.
Към доматения сок прибавяме млякото, яйцето и брашно за получаване на гъсто течно тесто.
Изпържваме палачинки в малък тиган. Поднасяме ги прегънати на две и поръсени с настъргано сирене и магданоз.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...