Продукти:
• 4 домата
• 750 мл прясно мляко
• 1 яйце
• брашно
• сол
• олио
• магданоз
• сирене
Начин на приготвяне:
Нарязваме на половинки доматите и ги пущаме във вряща вода. Попарваме 1-2 мин, изваждаме ги и претриваме през цедка.
Към доматения сок прибавяме млякото, яйцето и брашно за получаване на гъсто течно тесто.
Изпържваме палачинки в малък тиган. Поднасяме ги прегънати на две и поръсени с настъргано сирене и магданоз.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...