Продукти: (за 2-3 порции) 
•	2 ч.ч. овесено брашно
•	170 г /3/4 ч.ч./ брашно
•	2 ч.ч. айран
•	1 с.л. разтопено краве масло
•	1 ч.л. бакпулвер
•	1 равна ч.л. сол
•	олио за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме овесеното брашно и брашното заедно със солта и бакпулвера и прибавяме към тях айрана, разтопеното масло и разбитите яйца. 
Разбъркваме добре и с малък черпак изсипваме от сместа в сгорещеното олио. Изпържваме палачинките от двете страни и ги нареждаме в затоплена чиния. Поднасяме ги поръсени със захар.
 
              Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
 
              Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
 
              Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
 
              Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...