Кулинарни рецепти » Палачинки с риба тон

 Палачинки с риба тон

Продукти:

• 200 г брашно
• 150 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 1 щипка сода бикарбонат
• 2 консерви риба тон,
• 1 глава лук
• 300 гъби
• 2-3 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

От брашното, млякото, содата, яйцата и малко сол забъркваме палачинково тесто. Изпържваме палачинки в леко намаслен тиган.

Отделно в сгорещеното олио запържваме нарязаните лук, морков и гъби. Щом омекнат, посоляваме, прибавяме отцедената риба и разбъркваме.

Разпределяме така приготвената смес върху палачинките и ги навиваме на рула.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало