Продукти:
• 500 г грис
• 10 г сол
• 20 г хлебна мая
• 500 мл хладка вода
• 50 мл олио
• 100 г краве масло
• 3 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята с две лъжици хладка вода. Към гриса прибавяме солта и изсипваме на тънка струйка малко от водата, като бъркаме непрекъснато около 10 минути. Прибавяме маята и останалата вода. Тестото трябва да бъде течно.
В намазан с мазнина нагорещен тиган сипваме с малък черпак от сместа и пържим палачинките от двете страни.
Отделно загряваме маслото и потапяме в него една по една палачинките. Преди поднасяне ги заливаме с меда.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...