Кулинарни рецепти » Палачинки като бюреци

 Палачинки като бюреци

Продукти: (за 12 броя)

• 100 г + 1 с.л. краве масло
• 6 яйца
• 225 г брашно
• 500 мл вода или прясно мляко
• 1 с.л. сос “Уорчестър”
• 500 г настърган кашкавал
• 150 г галета
• 1 щипка настъргано индийско орехче,
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Бием на гладка смес 4 яйца, 200 мл прясно мляко, 150 г брашно и сол. Прибавяме 1 с.л. разтопено масло и избъркваме добре. За плънката в тиган с дебело дъно на умерен котлон стопяваме останалите 100 г масло. Прибавяме 75 г брашно и с бъркане готвим около 3 мин. Намаляваме на слаба степен и на струйка наливаме останалото топло мляко. Поръсваме със сол, черен пипер и индийско орехче. Разбъркваме добре. Оставяме сместа да изстине, прехвърляме я в купа, захлупваме и слагаме за 1 час в хладилник.

Загряваме сача. Сипваме от рядкото тесто на тънък слой, но така че да покрием цялото дъно. Изпичаме от двете страни. Слагаме готовите палачинки в сух съд на топло място. Вадим плънката от хладилника и прибавяме настъргания кашкавал. Слагаме по 3 с.л. в центъра на всяка палачинка и навиваме на руло. Сгъваме краищата навътре.

В друга купа разбиваме останалите 2 яйца. Сгорещяваме олиото за пържене на умерен котлон. Намазваме готовите палачинки с яйце, овалваме ги в галета и ги пържим около 4 мин., докато равномерно поруменеят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало