Продукти:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 6 препълнени с.л. брашно
• 1 щипка сол
• пудра захар за поръсване
За пълнежа:
• 750 г череши или вишни
• 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1/2 ч.ч. счукан сухар
• 1 ч.л. канела
За заливката:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре яйцата, прибавяме прясното мляко и 1 щипка сол и постепенно брашното, докато се получи смес като гъста боза. От нея изпържваме палачинки.
Изчистваме черешите (вишните) от костилките и ги разбъркваме с пудра захар, сухар и канела. Разпределяме сместа в палачинките, навиваме ги на руло и нареждаме в намаслена тавичка.
Разбиваме другите 3 яйца с прясно мляко и захар, заливаме палачинките в тавичката и ги печем около 20 минути в силна фурна. Поднасяме ги, поръсени с пудра захар.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...