Продукти:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 6 препълнени с.л. брашно
• 1 щипка сол
• пудра захар за поръсване
За пълнежа:
• 750 г череши или вишни
• 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1/2 ч.ч. счукан сухар
• 1 ч.л. канела
За заливката:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре яйцата, прибавяме прясното мляко и 1 щипка сол и постепенно брашното, докато се получи смес като гъста боза. От нея изпържваме палачинки.
Изчистваме черешите (вишните) от костилките и ги разбъркваме с пудра захар, сухар и канела. Разпределяме сместа в палачинките, навиваме ги на руло и нареждаме в намаслена тавичка.
Разбиваме другите 3 яйца с прясно мляко и захар, заливаме палачинките в тавичката и ги печем около 20 минути в силна фурна. Поднасяме ги, поръсени с пудра захар.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...