Продукти:
• 750 г тиква
• 150 г сметана
• 200 г захар
• 50 мл коняк
За палачинките:
• 150 мл прясно мляко
• 1 к. ч. брашно
• 3 яйца
• 1 с. л. масло
• 1 с. л. олио
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
С посочените продукти приготвяме палачинките и ги подреждаме една върху друга.
Тиквата обелваме, почистваме от семките и нарязваме на ленти. Подреждаме ги в тавичка, поръсваме с част от захарта, поливаме с малко вода и изпичаме.
Сметаната разбиваме с останалата захар на твърд сняг, прибавяме изстиналата и нарязана на дребни парченца тиква и поръсваме с коняка.
Разбъркваме получената плънка внимателно и разпределяме върху всяка палачинка, която завиваме на руло. По желание можем да сервираме палачинките залети със сироп.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...