Продукти: (за 4 порции)
• 8 тънки палачинки
• 400 г сварено пилешко месо от гърдите
• 200 г гъби
• 200 г кашкавал
• половин пакетче краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите н филийки и ги задушаваме в маслото и малко вода. Нарязваме месото и половината кашкавал на кубчета. Прибавяме гъбите и ситно нарязания магданоз, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Напълваме палачинките с тази смес и ги навиваме на рула. Подреждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 5 мин при температура 180°С.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...