Кулинарни рецепти » Палачинки с пасирани домати

 Палачинки с пасирани домати

Продукти: (за 4 порции)

• 5-6 домата
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 100 г сирене
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги настъргваме на едро ренде. Задушаваме ги под похлупак, докато омекнат. После ги пасираме през гъста цедка, за да отстраним семената.

Оставяме соса да изстине и го смесваме с прясното мляко и разбитото яйце. При непрекъснато бъркане прибавяме по малко от пресятото брашно, докато получим гладко палачинково брашно с гъстотата на крем. Посоляваме на вкус и изпържваме палачинки с сгорещената мазнина.

Прегъваме палачинките на две и ги поръсваме с настърганото сирене, смесено със ситно нарязания магданоз. Поднасяме палачинките топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало