Кулинарни рецепти » Палачинки с пасирани домати

 Палачинки с пасирани домати

Продукти: (за 4 порции)

• 5-6 домата
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 100 г сирене
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги настъргваме на едро ренде. Задушаваме ги под похлупак, докато омекнат. После ги пасираме през гъста цедка, за да отстраним семената.

Оставяме соса да изстине и го смесваме с прясното мляко и разбитото яйце. При непрекъснато бъркане прибавяме по малко от пресятото брашно, докато получим гладко палачинково брашно с гъстотата на крем. Посоляваме на вкус и изпържваме палачинки с сгорещената мазнина.

Прегъваме палачинките на две и ги поръсваме с настърганото сирене, смесено със ситно нарязания магданоз. Поднасяме палачинките топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало