Продукти:
• 500 г брашно
• 100 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. вода
• 1 жълтък
• 15 г мая за хляб
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Претриваме маята със захарта и я разтваряме във водата. Прибавяме брашното и солта. Забъркваме тесто с гъстотата на боза и го оставяме на топло да втасва.
С черпак сипваме от сместа равномерен пласт върху сгорещения сач, който постоянно мажем със смес от разтопено масло и разбития жълтък. Изпичаме катмите от двете страни до порозовяване.
Нареждаме готовите катми в дълбока намаслена тава, като ръсим всяка катма с леко подсолена вода и я мажем с масло. Оставяме катмите да изстинат и ги заливаме с горещото мляко. Изчакваме катмите да набъбнат и да омекнат добре и след това ги нарязваме на квадрати.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...