Продукти: (за 5-6 порции)
• 4-5 стръка праз /само бялата част/
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
За палачинките:
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 300 г брашно
• 2 яйца
• 1-2 щипки сода бикарбонат
• 6 с.л. настърган кашкавал
• мазнина за пържене на палачинките
Начин на приготвяне:
Почистваме праза, нарязваме го на колелца, посоляваме го и го задушаваме в олиото, докато омекне. Смесваме млякото, разбитите яйца, пресятото брашно, содата за хляб и 1 щипка сол. От сместа забъркваме рядко палачинково тесто.
Загребваме от тестото с дълбока разливна лъжица и сипваме на дъното на силно сгорещено и намазано с мазнина тиганче. Изпичаме палачинките от едната страна, обръщаме ги и ги запичаме и от другата страна.
Изваждаме готовите палачинки и разпределяме върху тях задушения праз. Завиваме ги на рула и ги поръсваме с настъргания кашкавал. Поднасяме палачинките топли.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...