Кулинарни рецепти » Рибни палачинки

 Рибни палачинки

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1 морков
• 4 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибното филе в подсолена вода заедно с моркова и предварително запечената глава лук, след което го изваждаме и накълцваме на ситно.

От яйцата брашното и млякото приготвяме рядко палачинково тесто, към което прибавяме ситно накълцаната риба, черен пипер и сол на вкус. От приготвената смес изпържваме палачинки, които поднасяме с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало