Продукти: (за 5 порции)
• 250 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1 морков
• 4 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибното филе в подсолена вода заедно с моркова и предварително запечената глава лук, след което го изваждаме и накълцваме на ситно.
От яйцата брашното и млякото приготвяме рядко палачинково тесто, към което прибавяме ситно накълцаната риба, черен пипер и сол на вкус. От приготвената смес изпържваме палачинки, които поднасяме с резенчета лимон.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...