Продукти:
• 500 г брашно
• 2 яйца
• 100 г краве масло /или свинска мас/
• 15 г мая за хляб
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. сол
• 2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с водата и постепенно прибавяме към нея брашното и яйцата, които сме разбили заедно със захарта и солта. Оставяме сместа около 30 мин за да втаса.
После с черпак изливаме катми върху намасления и сгорещен сач. Изпичаме ги от двете страни до порозовяване. Веднага намазваме готовата катма с масло или мас, за да омекне.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...