Продукти: (за 4 порции) • 4 свински котлета • 50 г краве масло • 500 г картофи • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Разтопяваме половината масло в тенджерата и пържим котлетите от двете страни до зачервяване. Картофите почистваме и нарязваме на парчета. ...
Продукти: (за 4 порции) • 4 свински котлета • 3 с.л. краве масло • 2 глави лук • 2 домата • 2 малки ябълки • 1 с.л. кетчуп • сушена мащерка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Начукваме леко котлетите и ги задушаваме в маслото. След това ги поръсв...
Продукти: • 4 свински пържоли по 150 г всяка • 4 тънки резена шунка • 1 щипка салвия (градински чай) • черен пипер • 1 с.л. олио • 150 мл несладък ябълков сок • 50 г краве масло • 2-3 ябълки • лимонов сок • сол • листа от салата Начин на приготвяне...
Продукти: • 750 г свински ребърца • 1 с. л. свинска мас • 1 пълна с. л. доматено пюре • 1 глава кромид лук • 1 бяла зелка • 2-3 ч. л. брашно • 50 г сланина • 500 мл пилешки бульон • млян червен пипер • млян черен пипер • копър • сол Начин на приг...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи сини сливи без костилките • черен пипер • сол Начин на приготвяне: На...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печени и обелени червени чушки Начин на приготвяне: Измиваме месото, нар...
Продукти: (за 4-5 порции) • 800-900 г свинско месо • 3-4 глави лук • 100 г краве масло • 1 люта чушка • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме месото, почистваме го от ципи и сухожилия, измиваме го на течаща вода, отцеждаме го и го на...
Продукти: (за 6 порции) • 1 кг свинско месо от бута • 50 г солена сланина • 3 моркова • половин глава лук • 2-3 корена магданоз • 1 парче целина • 1 ч.л. смлян черен пипер • 1 опаковка готова майонеза • 1 к.ч. настърган хрян • 1 ч.л. пудра захар • 10-12 з...
Продукти: (за 5 порции) • 1 кг свинско месо от бута • 100 г сланина • 100 г свинска мас • 1 кг картофи • 300 г листа от кисело зеле • 1 малка глава чесън • 1 непълна ч.ч. зелев сок • 1 ч.л. червен пипер • ким, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месо...
Продукти: (за 10 порции) • 2 кг свинско месо от рибиците • 10-15 с.л. соев сос • 8 с.л. захар • 10 с.л. вино • 1 голяма глава лук • 5 ч.л. джинджифил Начин на приготвяне: Нарязваме месото на едри парчета. Потапяме го за малко във вряща вода, а после го из...
Продукти: (за 3-4 порции) • 1 свинско коляно • 600 г кисело зеле • 1 глава лук • 500 г шунка • 1 ч.ч. бяло вино • 20 г свинска мас • оцет, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отстраняваме кожата от свинското коляно, посоляваме и изпичаме до омекване. ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г свинско месо • 500 г картофи • 1 глава лук • 8-10 зърна черен пипер • 1 връзка корени за супа • 1 с.л. настърган хрян • 1 дафинов лист • малко тамян • магданоз, сол Начин на приготвяне: Заливаме месото с 1 л вода, при...
Продукти: (за 5-6 порции) • 1 кг свинско месо • 1 к.ч. мазнина • 2-3 глави лук • 6-7 домата • 1 ч.л. червен пипер • 1 кг зелен фасул • 1 връзка магданоз • 1 с.л. брашно • сол Начин на приготвяне: Измиваме месото със студена вода, отцеждаме добре и г...
Продукти: (за 4 порции) • 400 г свинско месо • 200 г зрял фасул • 200 г моркови • 200 г гъби • 300 г картофи • 150 г малки лукчета • 80 мл мазнина • 1 ч.л. картофено брашно • 1 ч.ч. бяло вино • 600 г домати • сол Начин на приготвяне: Накисваме з...
Продукти: (за 4 порции) • 700-800 г свинско месо • 100 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 2 с.л. брашно • 3 с.л. олио • 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме чесъна и лука и ги нарязваме на ситно, а ...
Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг свинско месо от бута • 1 глава лук • 1 морков • 1 парче целина • 6 с.л. свинска мас • 1,5 с.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • 1 дафинов лист • 10-12 зърна черен пипер • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измива...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 1-2 глави лук • 3-4 домата • 3-4 кисели краставички • 500 г заквасена сметана • 1-2 щипки къри • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме запърженот...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г свинско месо /прошарено със сланина/ • 3-4 глави лук • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. брашно • 3-4 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 к.ч. червено вино • 500 г картофи • кашкавал или настъргано сирене • ким, сол Начин ...
Продукти: • 800 г свинско месо • 3-4 с.л. свинска мас • 200 г овче сирене • 10-15 скилидки чесън Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в мазнината. Щом омекне, прибавяме счукания чесън и натрошеното сирене. Бъркаме ястието до стопя...
Продукти: (за 4 порции) • 400 г нетлъсто свинско месо • 400 г ориз • 1-2 моркова • 1 к.ч. грах • 2 с.л. олио • 100 г кашкавал • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го запичаме в сух тиган. Сипваме олиото и малко вода, посоляваме и заду...
Продукти: • 600 г шарено свинско месо (или кожа от свинско месо, уши и крака - варени) • 350 г папуре (сушен зелен фасул на шушулки) • 2 глави лук • 1 с.л. брашно • 1 с.л. червен пипер • 10-12 скилидки чесън • 1-2 люти чушлета • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 5 порции) • 1 кг крехко свинско месо • 1 кг пиперки от сурова туршия • 50 г царевично брашно • 2-3 глави лук • 100 г свинска мас • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме на малки парчета обезкостеното свинско месо и слага...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г свинско месо • 2-3 с.л. свинска мас • 1 глава лук • 3-4 стръка праз • 2-3 домата • 1 ч.л. червен пипер • 2 клонки целина • 1 с.л. брашно • черен пипер, лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме месото и го п...
Продукти: (за 5-6 порции) • 1 кг свинско месо • 5-6 стръка праз • 1 лимон • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на ситно и разстиламе половината на дъното на теджерата. Подреждаме нарязаното на парчета, полусварено месо,...