Продукти: (за 4 порции) • 1 кг овче или шилешко месо • 2 скилидки чесън • 3 глави лук • 1 кг картофи • магданоз, сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки, картофите нарязваме на парчета, а лука, магданоза и чесъна – на ситно. На...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г агнешко месо • 1,5 к.ч. олио • 1 връзка зелен лук • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. доматено пюре • 2 моркова • половин глава целина • 150 г гъби • 500 г грах • 10-15 малки лукчета • черен пипер, сол Нач...
Продукти: (за 5-6 порции) • 1,5 кг телешко месо, нарязано на парчета • 2 с.л. брашно • 2 с.л. олио (зехтин) • 2 с.л. краве масло • 1 нарязан на ситно морков • 2 глави лук, разрязани на 4 • 1-2 счукани скилидки чесън • 1 ч.л. бяло вино • 3-4 с.л. мед • кора...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г обезкостено овнешко месо • 1 средно голяма зелка • 2 глави лук • 1 ч.ч. олио • сокът от 2 лимона • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме месото...
Продукти: (за 4 порции) • 1 кг говежди ребра • 2-3 глави лук • 2-3 с.л. олио • 500 г пресен зелен фасул • 2-3 домата • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и обезкостяваме месото. Нарязваме го на парче...
Продукти: • 600-700 г обезкостено телешко месо • 6 с.л. олио • 2 глави лук • 1 ч.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. ориз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на малки хапки и го запържваме в половината от олиото. Добавяме ...
Продукти: • 1 кисела зелка • 1 кг обезкостено свинско месо • 5-6 глави лук • 1 к.ч. мас • 1 ч.л. черен пипер на зърна Начин на приготвяне: Отделяме по-големите зелеви листа, а останалото зеле нарязваме на ситно. Нарязваме лука на филийки и го задушав...
Продукти: (за 6 порции) • 800 г говеждо месо • 300 г свинска кайма • 2 глави лук • 3 скилитки чесън • 1 пакетче краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме месото и го нарязваме на 6 парчета, които начукваме на тънки филийки. Посоляваме и...
Продукти: (за 4-6 порции) • 1 кг говеждо месо • 200 г черен дроб • 50 г сланина • 1/2 к.ч. олио • 100 г бял хляб без кората • 2 глави лук • 1 яйце • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме месото и го нарязваме на порции напречно на влакната. Н...
Продукти: • 1 кг прясно зеле • 250 г гъби • 1 глава лук • 50 г орехи • 60 г краве масло или маргарин • 4 свински медальона (по 150 г) • 1 яйце • 1 с. л. галета • 400 мл гъбен бульон от кубче • 100 мл прясно мляко • индийско орехче, магданоз • сол, чере...
Продукти: (за 8 порции) • 1 кг сварено шкембе • 300 г телешка кайма • 1 малка глава лук • 1 връзка корени за супа • 1 яйце • 2 с.л. ориз • 2 ч.л. доматено пюре • 30 г краве масло • 4 с.л. галета • 2 с.л. брашно • 1 к.ч. вино • 3 ч.ч. месен бульон • 3-...
Продукти: (за 4 порции) • 4 шницела • четвърт пакетче краве масло • 4 резенчета сланина • 1 глава лук • 1 к.ч. бяло вино • 1 скилидка чесън • 100 г зелени маслини • черен пипер, сол За плънката: • 2 филии сух бял хляб без кората • 4 с.л. прясно мляк...
Продукти: (за 6 порции) • 1 кг месо от бут • 150 г сланина • мас • 2-3 глави лук • сол, черен пипер • 1 дафинов лист • 3-4 зърна бахар • магданоз, чесън • 1-2 домата • бяло вино (може и оцет) Начин на приготвяне: Нарязваме сланината на парченца,...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г шарено свинско месо • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 зелка • черен и червен пипер • 1 с. л. олио • червен и черен пипер Начин на приготвяне: Запържваме лука в малко олио и прибавяме прибавяме нарязаното на хапки сви...
Продукти: (за 5 порции) • 1 кисела зелка • 350 г свинско месо • 350 г телешко месо • 1 парче сланина /около 50 г/ • 100 г гъби • 2 глави лук • 1 к. ч. ориз • 1 с. л. масло • 2 с. л. мас • 2 к. ч. бульон • джоджен, червен пипер, сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 4 порции) • 12-16 листа от лапад • 500 г кайма смес • 1 1/2 к.ч. ориз • 1 глава лук • 1 к.ч. олио • 3 ч.ч. доматен сок • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Измиваме лападовите листа и ги попарваме в подсолена вода. Наря...
Продукти: (за 4 порции) • 1 средна голяма кисела зелка • 1 ч.ч. пръжки /джумерки/ • 3-4 картофа • 200 г пушени гърди • 1 ч.ч. зелев сок • 3-4 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, чубрица, сол Начин на приготвяне: Отделяме най-тънките листа о...
Продукти: (за 4 порции) • 1 зелка • 700-800 г кайма /смес/ • 2 глави лук • 1 к.ч. ориз • 1 к.ч. олио • 700-800 г домати • оцет, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изрязваме кочана и горните листа на зелката. Заливаме я в малко подсолена и подкиселена...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г свинско месо от плешката /крехко, без тлъстини/ • 1 стрък праз • 5-6 пиперки • 2 патладжана • 2-3 домата • 4-5 с.л. мазнина • 1 с.л. препечено брашно • 2-3 яйца • 1/2 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Обе...
Продукти: (за 5 порции) • 800 г шарено свинско месо • 500 г зелени пиперки • 5 глави лук • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • 5-6 скилидки чесън • сол Начин на приготвяне: Почистваме чушките от дръжките и семенната част и ги нарязваме на тънки пръстенч...
Продукти: • 750 г свинско месо от бута • 1 глава чесън • 3 с.л. соев сос • 2 с.л. олио • 1 с.л. захар • лют червен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме парчето месо в подсолена вода и го нарязваме на филийки. Счукваме чесъна и го смесваме със захарт...
Продукти: • 600 г свински гърди • 2 ч. ч. зрял боб • 2 с. л. доматено пюре • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Варим боба в подсолена вода, докато започне да омеква, след което подправяме с доматеното пюре, размито в малко студена вода. Нарязваме м...
Продукти: (за 4 порции) • 4 свински котлета • 50 г краве масло • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. бяло вино • 250 мл месен бульон • 1 ч.л. горчица • 1 кисела краставичка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изпържваме в олиото...
Продукти: (за 4 порции) • 4 свински котлета /по 200 г/ • 30 г краве масло • прясно смлян бял пипер • 4 с.л. ситно нарязан лук • 2 с.л. винен оцет • 1 с.л. мед • 250 мл обезмаслена сметана • 1 с.л. смесени сухи подправки за месо • 2 ч.л. естрагон • 3 ч.л. тр...