Кулинарни рецепти » Бамя туршия

 Бамя туршия

Продукти:

• 5 кг млада бамя
• 1 връзка цъфнал копър
• 1 корен хрян
• 3 ч.ч. сол
• 750 мл оцет /6 %/

Начин на приготвяне:

Обрязваме бамята конусовидно около дръжките, като внимаваме да не засегнем семената. Заливаме я със саламура от 5 л вода, 1 ч.ч. сол и 1 ч.ч. оцет и я оставяме да кисне 12 часа. Прецеждаме и я нареждаме в буркани. Между редовете слагаме парченца хрян и съцветия копър. Най-отгоре слагаме навито клонче копър.

Правим нова саламура от 5 л вода, 2 ч.ч. сол и останалия оцет, кипваме, оставяме я да изстине и заливаме с нея бамята. Затваряме с пластмасови капачки и периодично разклащаме. Туршията е готова след 2 седмици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало