Кулинарни рецепти » Винена торта

 Винена торта

Продукти:

• 200 г захар
• 100 г бадеми
• 6 яйца
• 1 лимон
• 100 г брашно
• 50 г стафиди

За крема:

• 100 г захар
• 6 яйца
• 1 с.л. захар
• 3 ч.л. желатин
• 250 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

Бием жълтъците със захарта около 15 мин. Прибавяме брашното, смлените стафиди и накрая лъжица по лъжица разбитите на сняг белтъци. Ароматизираме с настърганата лимонова кора и малко сок. Внимателно разбъркваме всичко и печем в две тортени форми на умерена фурна.

Стопяваме желатина в малко гореща вода. Оставяме го да поизстине. Бием на котлон захарта, жълтъците и виното, прибавяме желатина и сгъстяваме. Оставяме сместа да поизстине и тогава разбъркваме внимателно в нея разбитите на сняг белтъци.

С този крем съединяваме двата блата, мажем тортата отгоре, а отстрани я облепваме с дребни бисквитки, които сме топнали в разбита сметана или мармалад. Наръсваме с бадеми.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало