Кулинарни рецепти » Баклава Ела ме изяж

 Баклава Ела ме изяж

Продукти: (за 5 парчета)

• 1 пакет готови кори
• 1 к.ч. захар на кристали
• 1 к.ч. смлени орехи
• 1 к.ч. сусам
• 1 пакче краве масло

За сиропа:

• 2 ч.ч. вода
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Смесваме смлените захар и орехи и изпечения сусам. Разтопяваме маслото.

Разстиламе корите и ги разрязваме на две по широчина. Вземаме едната половина на корите и две по две ги мажем с масло. Поръсваме ги със захарта, орехите и сусама. Същото правим и с другата половина.

Навиваме корите по дължина. Слагаме ги да се пекат на умерена фурна. След като са готови, ги поставяме в малка тенджерка и ги поръсваме с останалите орехи, сусам и захар.

Приготвяме сиропа: Сваряваме водата и прибавяме захарта и ванилията. Оставяме сиропа леко да се сгъсти. Заливаме изстиналата баклава с топлия сироп. Оставяме да престои 1 час и я сервираме.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало