Кулинарни рецепти » Пюре от задушени зеленчуци

 Пюре от задушени зеленчуци

Продукти:

• 2 глави лук
• 6 моркова
• половин глава керевиз заедно с листата
• 6-7 домата
• половин глава червено цвекло
• 2 ябълки
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. захар
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна бахар
• настъргана лимонова кора
• лимонов сок
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме всички зеленчуци и ябълките на ренде.

Загряваме в дълбок съд олиото и слагаме последователно през 10 мин морковите и керевиза, червеното цвекло, лука и ябълките и накрая - доматите. Когато зеленчуците омекнат, претриваме ги през сито.

Подправяме получената смес с настъргана лимонова кора, лимонов сок, дафинов лист, бахар, виното, захар и сол на вкус, кипваме, поръсваме със ситно нарязания магданоз и отстраняваме от огъня. Ако е необходимо, можем да сгъстим със студена брашнена застройка или с бешамелов сос.

Когато пюрето е предназначено за гарнитура на тлъсти меса , към него можем да прибавим 1 с.л. горчица и 1 ситно нарязана кисела краставичка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало