Кулинарни рецепти » Равиоли от Сардиния

 Равиоли от Сардиния

Продукти: (за 4-5 порции)

· 400 г брашно
· 2 яйца
· 1 щипка сол

За плънката:

· 400 г прясно сирене
· 100 г извара
· 100 г бекон
· 1 яйце
· 3 с.л. настърган кашкавал
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· черен пипер, сол

За поръсване:

60 г краве масло
100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Замесваме средно твърдо тесто от брашното, яйцата, солта и малко хладка вода. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме тънка кора.

Смесваме изварата, настъргания кашкавал, ситно нарязаната шунка, нарязаното на мънички кубчета сирене, наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус. Бъркаме, докато получим еднородна смес.

Намазваме кората с яйцето, разбито с малко вода. Върху половината от кората правим купчинки от плънката на разстояние 5-6 см една от друга. Покриваме с другата половина от кората и притискаме свободните от плънката пространства. Изрязваме равиоли с площ 5-6 кв.см и форма на полумесец.

Варим равиолите на силен огън в голямо количество вряща подсолена вода. Готови са, когато изплуват. Отцеждаме, поливаме ги със сгорещеното масло и поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало