Кулинарни рецепти » Киочиоли с лук, бекон и маслини

 Киочиоли с лук, бекон и маслини

Продукти: (за 6 порции)

· 450 г киочиоли
· 400 г бекон
· 4 с.л. зехтин
· 2 глави лук
· 3 скилидки чесън
· 250 мл пилешки бульон
· 75 мл бяло вино
· 150 г настърган кашкавал
· 60 г зелени маслини
· 75 г черни маслини
· магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина и запържваме бекона, който сме нарязали на тънки лентички.

В 2 с.л. от същата мазнина задушаваме на слаб огън наситнените лук и чесън, докато омекнат. Захлупване и ги оставяме още 4-5 мин на огъня. Наливаме бульона и виното и възвираме. Оставяме да къкрят 3-4 мин като бъркаме непрекъснато.

Сваряваме пастата в 4 л подсолена вода. Отцеждаме я и я изсипваме в тигана при лучената смес. Разбъркваме, подправяме със сол, магданоз, черен пипер и част от настъргания кашкавал. Добавяме бекона и двата вида наситнени маслини. Разбъркваме всичко добре, разпределяме по порциите и поръсваме с останалия кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало