Кулинарни рецепти » Макарони с кайма и зеленчуци

 Макарони с кайма и зеленчуци

Продукти:

• 2 с. л. олио
• 1 голяма глава лук
• 2 скилидки чесън
• 500 г кайма
• 125 г малки гъби, нарязани на половинки
• 1 малка червена чушка, изчистена от семките и нарязана на ситно
• 1 ч. ч. пресен зелен боб (може и от консерва)
• 450 г домати от консерва (1 кутия)
• 2 с. л. доматено пюре
• 500 г макарони
• 2 ч. л. нарязан пресен риган (може и изсушен)
• сол

Начин на приготвяне:

Затопляме в тенджера олиото и пържим 2 минути лука и чесъна, нарязани на ситно. Добавяме каймата и пържим 4 мин на силен огън при непрекъснато бъркане, като размачкваме месото, за да не остане на топчета.

Слагаме гъбите, чушката, фасула, доматите и доматеното пюре. Възвираме, намаляваме огъня и похлупваме. Готвим до омекване на зеленчуците – около 10 минути.

Сваряваме макароните в подсолена вода с малко олио. Прецеждаме и изсипваме в съда за поднасяне. Отгоре изсипваме сместа с каймата и поръсваме риган.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало