Продукти:
• 500 г макарони (спирали)
• 400 г сварен бял боб
• 500 г броколи
• 150 г пресни гъби
• 2-3 скилидки чесън
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1-2 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. червено вино
• лют червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме. Затопляме виното и разтваряме в него зеленчуковия бульон.
Нарязваме гъбите на парченца, пускаме ги в сгорещената мазнина, наливаме малко топло вино и задушаваме десетина минути. Сипваме ситно нарязания чесън и продължаваме да задушаваме, докато гъбите омекнат.
После прибавяме накъсаното броколи, наливаме останалото вино, което трябва да покрие продуктите, и задушаваме, докато зарзавата омекне. Накрая сипваме сварения и отцеден фасул, поръсваме с лют червен пипер и сол и готвим още 2-3 мин.
Разбъркваме така приготвената смес със сварените макарони и поднасяме веднага.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...