Продукти:
• 500 г макарони (спирали)
• 400 г сварен бял боб
• 500 г броколи
• 150 г пресни гъби
• 2-3 скилидки чесън
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1-2 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. червено вино
• лют червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме. Затопляме виното и разтваряме в него зеленчуковия бульон.
Нарязваме гъбите на парченца, пускаме ги в сгорещената мазнина, наливаме малко топло вино и задушаваме десетина минути. Сипваме ситно нарязания чесън и продължаваме да задушаваме, докато гъбите омекнат.
После прибавяме накъсаното броколи, наливаме останалото вино, което трябва да покрие продуктите, и задушаваме, докато зарзавата омекне. Накрая сипваме сварения и отцеден фасул, поръсваме с лют червен пипер и сол и готвим още 2-3 мин.
Разбъркваме така приготвената смес със сварените макарони и поднасяме веднага.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...