Кулинарни рецепти » Макарони със зрял боб и броколи

 Макарони със зрял боб и броколи

Продукти:

• 500 г макарони (спирали)
• 400 г сварен бял боб
• 500 г броколи
• 150 г пресни гъби
• 2-3 скилидки чесън
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1-2 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. червено вино
• лют червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме. Затопляме виното и разтваряме в него зеленчуковия бульон.

Нарязваме гъбите на парченца, пускаме ги в сгорещената мазнина, наливаме малко топло вино и задушаваме десетина минути. Сипваме ситно нарязания чесън и продължаваме да задушаваме, докато гъбите омекнат.

После прибавяме накъсаното броколи, наливаме останалото вино, което трябва да покрие продуктите, и задушаваме, докато зарзавата омекне. Накрая сипваме сварения и отцеден фасул, поръсваме с лют червен пипер и сол и готвим още 2-3 мин.

Разбъркваме така приготвената смес със сварените макарони и поднасяме веднага.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало