Продукти: (за 5 порции)
· 250 г макарони
· 1 кг броколи
· 400 мл сметана
· 3 яйца
· 100 г кашкавал
· 1 к.ч. олио
· 2 с.л. доматено пюре
· 1 домат
· 1 с.л. лимонов сок
· черен и червен пипер
· босилек, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Накъсваме броколите на розички и също ги варим 2-3 в подсолена вода. Отцеждаме и ги пасираме. Прибавяме яйцата и 250 мл сметана и разбиваме с миксер. Сипваме настъргания кашкавал и подправяме на вкус с черен и червен пипер, ситно нарязан босилек и сол.
Покриваме дъното на съда за печене с намаслена хартия. Разстиламе на слоеве макароните и броколите. Печем 40 мин в умерена фурна.
Разбиваме жълтъка и при непрекъснато бъркане прибавяме лимоновия сок, олиото, останалата сметана, доматеното пюре, обеления и настърган домат. Заливаме суфлето с тази смес и допичаме още няколко минути.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...