Кулинарни рецепти » Макарони с млечен сос

 Макарони с млечен сос

Продукти: (за 4 порции)

· 400 г макарони
· 2 глави лук
· 30 г краве масло
· 250 г настърган кашкавал
· 150 мл сметана
· 300 мл прясно мляко
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме лука на колелца и го пържим в сгорещеното олио до омекване. Кипваме млякото със сметаната и сипваме в него половината настърган кашкавал. Бъркаме, докато кашкавалът се разтопи.

Сипваме сварените макарони в намаслена тавичка. Прибавяме останалия кашкавал и лука. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Сипваме млечния сос и печем 10 мин на 220°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало