Кулинарни рецепти » Макарони със сос от шунка и гъби

 Макарони със сос от шунка и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г макарони
• 200 г шунка
• половин пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 5-6 гъби
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода, изплакваме ги със студена и ги отцеждаме. Нарязваме шунката на кубчета, а лука и гъбите наситно.

Сипваме нарязаните продукти в разтопеното масло и задушаваме десетина минути. Прибавяме доматеното пюре, разтворено в 1 ч.ч. гореща вода и варим още 5-6 минути.

Накрая подправяме соса с черен пипер и сол на вкус и още горещ го изсипваме върху макароните.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало