Кулинарни рецепти » Мусака от макарони и спанак

 Мусака от макарони и спанак

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г макарони
· 1 кг спанак
· 4 яйца
· 150 г краве сирене
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 60 г краве масло
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Запарваме спанака във вряща подсолена вода. Отцеждаме, нарязваме го на ситно и го размесваме с настърганото сирене и 2 разбити яйца. Отделно сваряваме и отцеждаме макароните.

В намаслена тавичка нареждаме последователно макарони, спаначено пюре, пак макарони ит.н. Завършваме с макарони. Заливаме с разтопено краве масло и печем 5 мин.

Изваждаме, заливаме с останалите яйца, разбити в млякото, запичаме още малко и поръсваме със смлян черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало