Кулинарни рецепти » Панделки с домати и телешко месо

 Панделки с домати и телешко месо

Продукти: (за 4 порции)

· 500г телешко филе
· 3 скилидки чесън
· 3-4 зрели домати
· 3/4 ч.л. сол
· 1/4 ч.л. черен пипер
· 1 1/2 ч.ч. макарони тип панделки
· 3-4 с.л. настърган кашкавал
· босилек

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на пръчици, прибавяме обелените скилидки чесън и запържваме, заедно с чесъна около 15 мин, докато месото порозовее. Изливаме мазнината. Прибавяме ситно нарязаните домати, солта и пипера. Готвим още 5 мин, като бъркаме често.

Сваряваме макароните в подсолена вода, след което ги изплакваме със студена вода и ги отцеждаме. Разпределяме ги в чиниите за сервиране. Отгоре подреждаме месните пръчици и поръсваме със стрит босилек и настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало