Продукти:
• 500 г дребни макарони
• 400 г сварен бял боб
• 2 пиперки
• 1 глава лук
• 1 стрък целина
• 1-2 скилидки чесън
• 4-5 с.л. зехтин
• 50 г доматено пюре
• мащерка, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, чесъна, целината и пиперките и ги запържваме в сгорещената мазнина. Щом омекнат, добавяме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода, подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със стрита мащерка и джоджен.
Варим 30 мин на тих огън и смесваме зарзавата със сварения и отцеден фасул.
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме, прибавяме ги към останалите продукти, разбъркваме и поднасяме веднага.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...