Продукти:
· 250 г тънки макарони
· 250 г сирене
· 2 с.л. краве масло
· сол
Начин на приготвяне:
Натрошаваме на едро макароните и ги слагаме да се варят в 6-7 ч.ч. подсолена вода около 1 час. Прецеждаме макароните, прибавяме добре запърженото масло и половината от натрошеното сирене и разбъркваме.
Изсипваме в голяма чиния, отгоре натрошаваме останалото сирене и поръсваме с още малко запържено масло. Макароните можем да приготвим по същия начин с кашкавал вместо сирене.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...